A legjobb miskolci időjárásjelentőink szerint már egészen közel a tavasz

Megosztás

A miskolci állatkert medvéi nem mentek vissza barlangjukba, miután kedden kijöttek onnan.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark két medvéje, Dorka és Borka úgy gondolja: már nem kell sokat várni a tavaszra. A nap ugyanis akkor még nem sütött, mikor kijöttek kedden a barlangjukból, ezután pedig úgy döntöttek, már vissza sem mennek – számolt be erről a Minap.hu.

A miskolci Medvenapot a vadaspark Facebook-oldalán élőben közvetítette, hiszen a járványügyi korlátozások miatt az intézmény jelenleg nem fogadhat vendégeket.

A néphagyomány szerint Gyertyaszentelő Boldogasszony napján a medvék viselkedéséből a tavasz közeledtére lehet következtetni.  Az intézmény zoopedagógusa a Miskolc Televízió Híradójának azt mondta: ha szép napsütéses idő van és meglátják az árnyékukat, visszamennek és folytatják téli álmukat. Ilyenkor bizony még hosszú, hideg tél vár mindenkire.

– Ha viszont kijön, és nem látja, meg az árnyékát az azt jelenti, hogy hamarosan beköszönt a tavasz és jön a jó idő – tette hozzá Darvas Katalin, aki emlékeztetett, a két barnamedve 2012 óta vannak a miskolci állatkertben és azóta szinte mindig bevált a jóslatuk. 

Kapcsolódó cikkek